вівторок, 9 лютого 2021 р.

Ми - за безпечний Інтернет


9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day), який заснований Єврокомісією у 2004 році та традиційно святкується у перший вівторок лютого. Святкування проходять під гаслом «Разом для найкращого Інтернету», а основною метою свята є просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.

З цієї нагоди для у нашій бібліотеці провели бесіду-застереження «Інтернет-залежність! Стоп!» для місцевої молоді. У ході зустрічі обговорювалися питання безпечної та відповідальної поведінки в Інтернеті, зокремa у соціальних мережах Facebook, Instagram, Tik Tok, можливі небезпеки інтернет-залежності та механізми захисту від них.

Окрім того для учнів була проведена бесіда-консультація «Маніпуляції та фейки в ЗМІ». Бібліотекар звернула увагу присутніх на питання «Як розпізнати фейкові новини?».



Сподіваємось, що присутні, отримавши нові знання щодо безпеки та маніпуляцій в мережі Інтернет, зможуть уберегти себе від потенційних небезпек глобальних мереж.

Немає коментарів:

Дописати коментар