пʼятниця, 29 січня 2021 р.

Крути вчать дивитись у майбутнє

 

Нема любові понад ту,
Що окропила кров’ю Крути.
І ту гарячу кров святу
Землі вкраїнській – не забути!

В. Письменний

29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму, незламності і жертовності юних захисників в боротьбі за незалежну Україну.

Про бій під Крутами довго не згадували. Лише в роки здобуття незалежності в Україні заговорили про подвиг студентів. На державному рівні пам'ять про героїв битви почали відзначати з 2004 року. Тож, сьогодні в Україні вшановують студентів, які загинули в бою на залізничній станції Крути.

До річниці цих подій у читальному залі нашої бібліотеки було проведено  бесіду-хроніку «Передчасно зів’ялий цвіт». У ході зустрічі присутні вшанували хвилиною мовчання героїв Крут. Бібліотекар здійснила екскурс у героїчне минуле. Було проведено історичні паралелі між подіями початку 1918 року та реаліями сьогоднішнього дня, коли українці знову змушені виборювати та захищати свою незалежність.




Для користувачів філії також було оформлено виставку-пам’ять «Триста душ спалахнули у небі».


Цей день назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї Вітчизни. День пам’яті Героїв Крут...

Немає коментарів:

Дописати коментар