четвер, 25 лютого 2021 р.

Геніальна донька українського народу

 

Ні, я жива, я буду вічно жити!

Я в серці маю те, що не вмирає!

Леся Українка

         Сьогодні, 25 лютого 2021 року виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки – геніальної дочки українського народу, поетеси, драматурга, перекладача, окраси і гордості нації. Світова література не може назвати іншого письменника з таким талантом, щирим і самобутнім голосом, полум’яним серцем і мудрим розумом. Боротьба і праця, таким був зміст усього життя Лесі Українки, життя, гідного подиву і захоплення. А її твори стали окрасою світової літератури. За ними ховалася набагато глибша особистість, до кінця не розкрита та не пізнана.

        Знаковою подією  року у бібліотеці стало відзначення на всеукраїнському рівні 150-річного ювілею Лесі Українки. Працівники нашої філії разом із колективом та учнями ВПУ №35 провели літературний вечір «Слово, як «голос душі».

«Сумним акордом зима в небесах.

Тужливим ехом в’ється в піднебессі.

Ми розповісти хочемо сьогодні вам

Про життя і творчість поетеси Лесі»

Саме такими зворушливими словами було відкрито літературне свято. Ведучі заходу  Паровінчак Л., Кордасевич Л. та Сілецька О. розповіли присутнім, що в історії залишаються імена, які з гордістю вимовляють, пам'ятають і шанують українці. До них належить ім'я великої поетеси  Лесі Українки. 



Гості зустрічі мали нагоду дізналися про багатогранний творчий та життєвий шлях великої поетеси, торкнутися серцем Лесиних творів. Устами поетеси до присутніх у залі щиро та самовіддано промовляла учениця Вартовник Христина.


Викладач української мови та літератури Новосільська Н. приділила особливу увагу сторінкам кохання у житті Лесі Українки.


    Родзинкою свята стало декламування поетичних творів. Затамувавши подих присутні слухали інтимну лірику Лесі Українки у виконанні учнів ВПУ. Молодь щиро та емоційно передала  глибину поетичних рядків, які викликали захоплення та хвилювання у присутніх.





 

Святкового настрою заходу додала книжково-ілюстративна виставка «В її імені барви України».



Завершився літературний вечір переглядом документального фільму «Леся Українка».







Немає коментарів:

Дописати коментар