пʼятницю, 2 листопада 2018 р.

ЗУНР - наша слава і гордість


1 листопада ми відзначили знаменну дату в історії України – 100-річчя з дня Листопадового Чину та проголошення  Західноукраїнської Народної Республіки. Саме цей день став переломним моментом на шляху до державності, підняв національну самосвідомість та почуття власної гідності  українців. А також продемонстрував світові прагнення наших співвітчизників до волі, до створення вільної, незалежної, соборної Української держави. Листопадові дні лягли в основу всіх подальших змагань і героїчних походів українців, підпільної боротьби проти окупантів та боротьби з новими поневолювачами.

Тому нині хотілося б, щоб кожен свідомий українець ще раз замислився над подіями того часу, проаналізував значення та роль ЗУНР в процесі національного державотворення й віддав шану борцям за незалежність України.
З нагоди цієї знаменної події  працівники бібліотеки-філії у читальному залі ВПУ № 35 провели історичний діалог «Важлива віха в історії України». Молодь мала нагоду ознайомитися із сторінками становлення ЗУНР,  із життям та діяльністю видатних громадсько-політичних діячів та подіями Листопадового зриву у Стрию. У ході заходу виникла цікава та жвава розмова, відбувся обмін думками. Усі присутні  спілкувалися  у дружній та невимушеній атмосфері. Окрім того охочі мали нагоду ознайомитися із тематичною виставкою   «ЗУНР: крізь призму часу».
А на завершення заходу до уваги присутніх бібліотекарі підготували перегляд документального фільму про діяльність ЗУНР.








Немає коментарів:

Дописати коментар