вівторок, 20 листопада 2018 р.

Майдан - шлях до свободи



          Ось уже минуло п’ять років з часу початку Революції Гідності – знакових  подій, які залишили величезний слід в історії незалежної України. П’ять років – з моменту супротиву, боротьби та доленосних змін, які відбулися  у нашій країні. 
    Борців Майдану об’єднало прагнення до демократичних цінностей та бажання жити у вільній країні. Вони стали на захист прав і свобод людини, національних інтересів та європейського вибору українців. За ці ідеали на Майдані пролилася кров.  
         Ця трагічна тема торкається кожного з нас. Особливо – це стосується молодого покоління. Адже події останніх років  ставлять перед бібліотекою ще одне надзвичайно важливе завдання – виховання у молодого покоління почуття патріотизму, відданості справі зміцнення державності, активної громадянської позиції.
          З нагоди 5 річниці Революції Гідності та Дня Гідності і Свободи, який відзначають в Україні 21 листопада  працівники нашої бібліотеки провели біля книжкової виставки  патріотичний діалог з користувачем  «Майдан – це стан душі і поклик серця». В ході заходу користувачі мали можливість прослухати розповідь про революційні  події листопада 2013 – лютого 2014 року. Присутні активно включилися до обговорення подій на Майдані. Кожен мав можливість висловити свою точку зору та поставити запитання. Захід спонукав присутніх до діалогу, роздумів та сподівань у краще майбутнє. Бібліотекар також ознайомила  користувачів з виставкою патріотичної літератури про Євромайдан «З Майданом у серці крізь життя».
     На завершення заходу присутні  вшанували всіх невинно убієнних на Майдані хвилиною мовчання.



        



Немає коментарів:

Дописати коментар