вівторок, 19 травня 2020 р.

З Днем вишиванки, моя Україно!


Фото з архіву (2019 р.)
      Для кожного українця вишиванка - це не просто одяг. Це щось надзвичайно особливе, особисте, рідне та, святе. Це символ, який зберігає його коріння, ідентичність, розуміння себе. Це наша історія та душа нашого народу. Та більше того, у вишивці зашифровано наш генетичний код. 
   Традиція носіння української  вишиванки налічує близько тисячі років. Вишита сорочка використовувалася українцями протягом багатьох століть в повсякденному гардеробі, але водночас сприймалася як оберіг - символ здоров'я та краси, а також щасливої долі. Вважалося, що орнамент вишиванки захищає від недобрих поглядів, невдач та хвороб. 
      Щорічно у третій четвер травня українці вже традиційно відзначають День вишиванки – одне з найбільш самобутніх свят, покликаних зберігати та популяризувати традиції української культури. Цього дня українців закликають доповнити звичний гардероб вишиванкою або будь-яким елементом національного костюму.
         Цього року до Дня вишиванки  працівники нашої книгозбірні підготували для Вас відео-привітання «З Днем вишиванки, моя Україно!».


         Тож долучайтеся до акції — одягайте вишиванку та примножуйте культурні традиції власного народу!
          З Днем вишиванки, Україно!

Немає коментарів:

Дописати коментар