четвер, 12 грудня 2019 р.

Права знаєш – себе захищаєш

Міжнародний день прав людини – це свято, яке відзначається 10 грудня, адже саме у цей день 1948 року Генеральною Асамблеєю ООН ухвалено Загальну декларацію прав людини. Документ ратифікувала більшість держав світу, в т. ч. Україна. Всі 30 статей Декларації базуються на визнанні гідності всіх людей, рівності їхніх прав, що є необхідною передумовою свободи, справедливості та загального миру.
В рамках відзначення Всеукраїнського тижня права працівники нашої книгозбірні спільно з працівниками  та учнями ВПУ №35 провели урок права «Я – дитина! Я – людина, що має свої права». Адже одним із аспектів всебічного розвитку особистості громадянина є висока правова освіта та культура. Тому бібліотеки покликані інформувати молодь про їх громадянські, соціальні права, орієнтуватись в новинках законодавства.

У ході уроку бібліотекарі розповіли присутнім про історію створення Декларації прав людини, Конвенцію ООН «Про права дитини», ознайомили зі змістом основних статей Конституції України. Велику увагу було приділено інформуванню молоді про їхні конституційні права та обов’язки, формуванню любові до своєї держави, її народу та  готовності брати активну участь у процесах державотворення.
Присутнім було запропоновано анкетування. Учні активно долучилися до обговорення найбільш актуальних питань.





Окрім того бібліотекарі підготували буклет «Ти – людина, значить маєш права» та тематичну книжкову виставку «Право і Закон», які знайомлять користувачів із виданнями українського законотворчого процесу, матеріалами з прав людини в Україні та світі.







Немає коментарів:

Дописати коментар