четвер, 23 січня 2020 р.

Україна навіки Соборна!



   У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності український народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Однією з таких сторінок нашої історії є боротьба  українців за соборність своїх земель. Так вже розпорядилась історія, що упродовж століть наш народ та його  землі були роз’єднані та входили до складу інших країн. Тож споконвічною мрією українців було об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави.  22 січня 1919 року відбулося довгоочікуване об’єднання українських земель, а саме проголошено Акт возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

   Соборність  символ боротьби за волю та незалежність. Це часточка надії та віри у майбутнє. Сьогодні Україна, можливо як ніколи раніше, потребує єдності й соборності всього українського народу. Адже національна єдність – обов’язкова передумова успішного спротиву зовнішній агресії, особливо зараз, у такі важкі для України часи. А кожен свідомий українець повинен знати та відзначати національні свята нашої держави, бо це історія  рідного краю, без якої б не було ані теперішнього, ані майбутнього.
   День Соборності України відзначили і у нашій книгозбірні. У ході історичної мандрівки «Соборна мати – Україна, одна на всіх, як оберіг» бібліотекар здійснила  екскурс до подій історії України початку ХХ ст. та  дала змогу присутнім замислитись над історичним значенням Акту ЗлукиУчасники зустрічі обговорити своє бачення реалій сучасного життя українців і важливість єдності та територіальної цілісності України нині.
   Окрім того, для користувачів бібліотеки було підготовлено книжкову виставку «Соборність українського духу – навічно в серцях та помислах», на якій  представлено літературу, що висвітлює тернистий шлях України до соборності.




 
     





Немає коментарів:

Дописати коментар