вівторок, 3 грудня 2019 р.

Цінуй життя – зупини СНІД!

     1 грудня вся світова спільнота відзначала Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Це підступне захворювання щороку забирає тисячі, якщо не мільйони життів по всьому світу. На жаль,  не оминуло воно і нашу країну. Сьогодні  Україна  займає  перше місце в Європі за швидкістю розповсюдження ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД.  Хвороба прогресує, стираючи соціальні і вікові кордони.
    ВІЛ/СНІД – це проблема, яка стосується кожного. І тому, ми повинні запам’ятати, що єдина зброя проти цієї глобальної епідемії – це знання  і  власна обережність. Відповідальність за попередження ВІЛ-інфікування покладається на кожного з нас. Адже, лише разом, спільними зусиллями ми здатні вплинути на загрозу епідемії ВІЛ/СНІД в Україні.
   Працівники нашої книгозбірні активно долучилися до проведення профілактично-просвітницьких заходів в рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Спільно із учнями та працівниками ВПУ №35 було проведено годину відвертості «СНІД: це стосується кожного». Захід пройшов під гаслом  «Захисти себе і того, кого ти любиш! Цінуй життя!».




На початку зустрічі присутні прикріпили собі червоні стрічки, як символ підтримки та співчуття тим хто хворий на це захворювання. Окрім того, студентам було роздано анкети щодо визначення їхньої обізнаності з питань ВІЛ/СНІДу.





       Під час заходу учасники познайомилися не тільки з основними поняттями ВІЛ та СНІД, історією відкриття вірусу, шляхами передачі хвороби, а й симптомами та лікуванням хвороби, засобами запобігання інфікуванню. Найбільше зацікавила присутніх бесіда з медичною сестрою, яка акцентувала увагу на тому, що кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від страшної інфекції, толерантно відноситись до ВІЛ-позитивних людей і не забувати, що СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю.




     Захід супроводжували відеопрезентація та відеоролик, в яких детально розглядалася історія виникнення і поширення даного захворювання, розповідалося про життя дітей, які народилися із ВІЛ. Велика увага була приділена інформації про епідеміологічний стан захворюваності на ВІЛ/СНІД в Україні. У ході зустрічі кожен присутній мав змогу знайти відповіді на хвилюючі його питання. Захід сприяв моральному вихованню молоді, формуванню уявлення про небезпеку ВІЛ/СНІДу, розумінню необхідності дотримання правил культури стосунків юнаків та дівчат.
         Для більш детального ознайомлення з даною проблемою у читальному залі  було розгорнуто виставку-застереження «СНІД - глобальна проблема  нашого часу». Присутні мали можливість познайомитися з літературою, що висвітлює проблему СНІДу та буклетами «СНІД поруч з нами», які підготовили працівники філії.




Немає коментарів:

Дописати коментар