четвер, 20 травня 2021 р.

День вишиванки - свято української душі!


Встає над світом щире сонце вранці

І землю гріє променем ясним.

А я іду по світу в вишиванці.

Я - українець! І горджуся цим!

Сьогодні, у третій четвер травня, українці вже традиційно святкують День вишиванки. Це свято не є офіційним, але його відзначають не тільки в Україні, але й за її межами – українці та всі прихильні до нас та до нашої культури люди. 

Українська вишиванка, нарівні з українською писанкою є одним із яскравих символів української культури. До того ж, одягаючи вишиту сорочку, українці демонструють не тільки її красу й унікальність, але й засвідчують свою приналежність до віковічної української культурної традиції. Цьогоріч цьому прекрасному святу  - вже 15 років. Відзначати його почали у 2006 році студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Стати учасником Дня вишиванки надзвичайно просто: варто лише вдягнути вишиту річ чи вбрання, і ти – частинка історії своєї країни!

Працівники нашої філії з нагоди всеукраїнського свята зустрічали користувачів у вишитому вбранні, провели вуличну промоцію «Це моя Україна одяглась, мов калина» та оформили виставку-інсталяцію «День вишиванки єднає українців».




Пропонуємо Вашій увазі відеоролик «Одягни вишиванку – зроби цей день яскравим».


Немає коментарів:

Дописати коментар