четвер, 25 квітня 2019 р.

Мужність і біль Чорнобиля


      Серед усіх трагедій, які пережило людство, аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС не має аналогів за масштабами забруднення навколишнього середовища та  негативного впливу на здоров’я мільйонів людей, їхні умови життя. Страшна  катастрофа  сталась 26 квітня 1986 року.  Долі багатьох в цей день змінилися назавжди. Проте і сьогодні, пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.

      І тому, напередодні 33-ї річниці Чорнобильської трагедії, бібліотека-філія №2  провела  для своїх користувачів хвилину-спогад «Ви смерть приборкати зуміли на тім останнім рубежі».


      Захід було  проведено з метою вшанування  подвигу ліквідаторів, які рятували атомну станцію,  розширення знань молоді про Чорнобильську трагедію, виховування почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок історії України.
     Присутні хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи.
     Також працівниками бібліотеки було організовано виставку-застереження  «Чорнобиль: трагедія, подвиг, попередження», яка знайомить жителів громади з виданнями бібліотеки з даної теми.




Немає коментарів:

Дописати коментар