середа, 30 січня 2019 р.

Єднання заради незалежності



     Упродовж останніх років діяльність нашої книгозбірні  спрямована на виховання  у підростаючого покоління  патріотичних почуттів, формування поглибленого інтересу до історії  та сучасного розвитку української державності, прищеплення поваги до творців та борців  за незалежність і соборність України. Адже наші предки через віки, через страждання й муки йшли до омріяної волі. Зокрема, 100 років тому, 22 січня 1919 року,  у Києві на площі біля Софіївського собору було проголошено «Акт злуки» Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, згідно з яким  український народ дістав змогу будувати соборну, самостійну Українську державу.
       З нагоди цієї знаменної дати в історії України  у читальному залі ВПУ №35 було проведено історичний вечір  «100-літня пам’ять Соборності». На заході були присутні  учні, працівники бібліотеки-філії та працівники навчального закладу. Ведучі  здійснили екскурс  у події  столітньої давності, зокрема  розповіли про підписання IV Універсалу, «Акту Злуки» УНР та ЗУНР, а також згадали про «живий ланцюг» 1990 року та кривавий День Соборності 2014 р. Присутні  мали змогу усвідомити велике значення цієї історичної події. У ході заходу учасники емоційно зачитували патріотичні вірші та виконували зворушливі пісні присвячені нашій Батьківщині. На завершення вечора усі присутні вшанували пам'ять наших земляків, які загинули у боях за незалежність України.




    Також гостям заходу було запропоновано ознайомитися з виставкою книжково-ілюстрованих матеріалів «Моя Соборна, Суверенна…».


   Тож не забуваймо, що «Мужність – творить перемогу, єдність – творить непереможених»!

Немає коментарів:

Дописати коментар