четвер, 31 січня 2019 р.

Крути: і сум, і біль, і вічна слава



Крути – наша гордість і слава,
Там соколи юні у вічність пішли.
На клич молодої держави,
Піднялися вірні сини.
             Михайло Зельман (Лісовий) 

     Крути, 29 січня 1918 року... 
Крути – це символ відданості нашого юнацтва, символ національної трагедії та честі. Їхній подвиг навічно ввійшов до літопису боротьби за незалежність України, як одне із свідчень незламності українського духу. Подвиг 300 юнаків показав, що в нашій країні завжди були люди, які боролися за вільну та незалежну країну, для яких рідний край був понад усе.
         Щороку наша бібліотека  долучається до вшанування пам’яті героїв Крут. Адже, щоб будувати майбутнє, треба добре знати історію, любити свою країну і прагнути до її процвітання.  Разом з студентами ВПУ №35 працівники нашої бібліотеки провели історичний реквієм «Бій за майбутнє України». Із розповіддю про трагічні і водночас героїчні  події виступили  бібліотекарі та працівники училища. Учасники заходу читали патріотичні вірші, присвячені героям Крут.
















   



       У ході заходу  студенти мали нагоду замислитись над питаннями: а чи зробила б так сьогоднішня молодь? Чи готова вона понести втрати за краще життя в майбутньому? Жвава дискусія виникла між присутніми. Учні висловлювала свої думки з приводу трагічних подій та провели паралелі із сьогоднішніми подіями в Україні. До уваги гостей зустрічі був запропонований перегляд документального фільму «Крути».  Пам’ять полеглих Героїв присутні вшанували хвилиною мовчання.




     


      У читальному залі ВПУ для присутніх та користувачів була представлена книжкова виставка «Пам’ятаємо героїв Крут».


      Цей день назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї Батьківщини. День пам’яті Героїв Крут!

Немає коментарів:

Дописати коментар