вівторок, 30 січня 2018 р.

«Крути: подвиг і трагедія»


Крути – це символ  героїзму та відданості нашого юнацтва  в боротьбі за незалежну Україну. 100 років тому відбувся бій між київськими студентами і більшовиками під станцією Крути, де полягло в нерівній боротьбі 300 студентів. 29 січня 1918 року  стало трагедією української молоді й цілого українського суспільства.

З метою  ознайомлення користувачів бібліотеки з трагічними сторінками в історії українського народу, виховання патріотизму та  любові до рідної країни у молодого покоління 29 січня, у День пам’яті Героїв Крут, бібліотека спільно з учнями СШ №5 під керівництвом класного керівника Лесі Калініченко організували і провели вечір-спомин «Стогнали Крути і молився вітер». Ведучі заходу здійснили  екскурс в історію та познайомили присутніх з січневими подіями 1918 року.




Молодь читала патріотичні вірші, які не залишили нікого байдужим. Із  сумом та сльозами на очах присутні слухали  пісні  у виконанні учня ВПУ №35 Андрія Вітріва та учениць 8-го класу під керівництвом Соломії Синишин. 


До глибини душі гостей заходу  схвилював перегляд  фільму  «Незалежність» про  учня 7-го класу Григорія Піпського зі Старосамбірщини, який перед розстрілом переший почав співати «Ще не вмерла Україна…». Решта студентів підтримали його спів. Перегляд відеофільму дав змогу провести паралелі між боєм під Крутами і сьогоднішніми подіями в Україні, коли і зараз відстоюється право на єдину незалежну рідну Україну.


З нагоди свята  також було організовано бібліовікно «Крути – символ національної честі»,  де були запалені свічки, як шана тим, хто прямо з студентської аудиторії  пішов у безсмертя.


Крути, без сумніву, були, є і будуть завдяки героїзму молодих студентів, однією з героїчних сторінок нашої історії. Вони стали початком нової доби в історії нашої країни. Україна пишається молодими героями, які віддали свої життя за вільну Україну. Пам’ять про них, як і та велична справа, за яку вони боролися – невмируща!



Немає коментарів:

Дописати коментар