середу, 20 травня 2015 р.

"Світ береже материнська любов".

В травні відзначається декілька шанованих та відомих свят. Безперечно, День матері та День сім’ї - найбільш зворушливі і близькі серцю кожної людини, тому що всі з дитинства несуть у душі єдиний неповторний образ своєї мами. Тільки вона завжди зрозуміє, пробачить, пожаліє і щиро любитиме дитину. А щасливі діти ростуть лише в дружній сім’ї! Тому два свята - як одне ціле.
В рамках програми «Бібліотека. Книга. Родина» 
15 травня, в День сім’ї в бібліотеці - філії №2 було проведено свято «Світ береже материнська любов». Святково прикрашений зал, веселі українські пісні – все це створило чудову атмосферу, якою було проникнуто все того дня. Прийняти поздоровлення прийшли не тільки матері, але й бабусі- наші користувачі.





                             

    Святі поняття Бог і Мати!                      

               Знай, їх не можна розірвати…»   - чітко і голосно відкрив свято ведучий Остап Медзин, учень СШ №8.

« О, Мати Божа, ясна зірко,                  

                 Вкраїну-неньку захисти…» - вторила за ним ведуча Софія Піцик, учениця СШ №7.

 Виразили слова вдячності найдорожчим людям за дароване життя, за щоденні молитви, за турботу, що не знає меж поетичними рядками користувачі бібліотеки: Ковбаснюк  Юлія, Шипілова Ірина, Сепик Христина, Гілецька Олена. Зворушливі  вірші та легенда про серце матері розчулили матерів у залі.                                        

Доповнили виступи пісні «Мамин оберіг», «Балада про маму»,  «Пісня про рушник», «Україно моя» у виконанні учениці СШ № 9 Фармазюк Аліси.  



                




Зачарувала присутніх пісня «Червона калина», яку виконали учні 4 класу ПШ №12 під керівництвом вчителя Сов’як Оксани Євгенівни.


Всі присутні на святі отримали в подарунок «солодкі» троянди, зроблені руками наших користувачів Тосько Діани та Шипілової Ірини-учнів 8-І класу.                                          

А ще  вони   мали можли ознайомитися з книжковою виставкою

«Образ матері в українській літературі»

 






На закінчення свята під супровід гітари у виконанні Медзина Остапа та учасників свята прозвучала пісня Скрябіна «Мам».

Свято стало ще одним підтвердженням того, що бібліотеки були і залишаються тим духовним осередком до якого тягнуться люди і свідчить про повагу місцевої громади до культури і духовних надбань .


Немає коментарів:

Дописати коментар