пʼятницю, 29 травня 2015 р.

Сьогодні відзначає свій ювілей Теодора Савчинська - Латик (75 років від д.н.)


Ювілей-це не просто свято, 
Це здобутки всіх років в житті, 
То ж хай у Вас їх буде ще багато, 
Щоб здійснилися задуми всі! 
Щастя хай щомиті сприяє
Мати успіх, достаток й добро, 
Серце радість й любов зігріває, 
Друзі й рідні дарують тепло.


Теодора Савчинська-Латик  народилася в Стрию 29 травня 1940 року. Професійна діяльність – лікар. У 2002 році була прийнята в члени Національної спілки письменників України.

З 2004 року по сьогодні письменниця  працює  керівником літературного гуртка «Мелодія слова» при Стрийському районному Будинку дитячої та юнацької творчості . На даний   час в своєму літературному доробку має 13 книжок, виданих в різних видавництвах. За твори, написані для дітей удостоєна Міжнародної нагороди «Орден усмішки».
У 2008 році виграла конкурс журналу «Дніпро» за вірші на тему «віршована молитва».
Письменниця має публікації в журналі «Дзвін», «Літературний Львів», а також у місцевій та обласній пресі. Деякі вірші поетки покладені на музику: «Солоспіви» і опера для дітей по казці «Лісова школа» композитором  Богданою Фільц (м. Київ). А також озвучені вірші самодіяльним композитором Розалією Паукевич( м. Стрий).
Творчий доробок  поетеси  Стрийщини - це вагомий внесок в сучасний літературний процес. Своєю невтомною працею вона примножує славу та духовний потенціал нашого міста і краю.
Завітавши до нас в бібліотеку, ви зможете більше дізнатися про творчість поетеси, ознайомившись з книгами, представленими на виставці 
" У слові розкривається душа"





Немає коментарів:

Дописати коментар