неділю, 20 лютого 2022 р.

Їх імена у пам’яті назавжди

 

Сьогодні, 20 лютого, в Україні відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської і національної відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності.

Революція Гідності стала переломним моментом у новітній історії нашої держави. Її події змінили всіх нас… З того часу вже минуло вісім років, а спогади настільки яскраві, наче це було вчора. У День Героїв Небесної Сотні ми маємо віддати шану тим, хто пожертвував найціннішим заради нашого майбутнього. 

Світлій пам'яті Героїв Небесної Сотні було присвячено хронометр пам’яті «Є місце подвигу не тільки в дні війни...». Бібліотекар ознайомила присутніх з подіями, які відбувалися на Майдані, згадала поіменно всіх загиблих героїв, зокрема наших земляків А. Корчака та Ю. Дяковського та хвилиною мовчання вшанували пам'ять про них. У ході зустрічі користувачі  мали змогу переглянути патріотичні видання.


Також  у бібліотеці оформлено куток пам’яті, присвячений подіям зими 2013-2014 років.



Немає коментарів:

Дописати коментар