пʼятницю, 20 листопада 2020 р.

Ми є народ, якого не здолати


А український дух – ординцям не убити,

Народ наш був і є – в нас європейська путь!..

Бринить життя струна; весна, і зійде жито.

Й герої серед нас, бо в пам’яті живуть!

                                                   Я. Ткачівський

21 листопада в нашій країні відзначається День Гідності і Свободи. В цей день ми вшановуємо патріотизм й мужність наших співвітчизників, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

З нагоди цієї  пам'ятної дати  відбувся  урок мужності «Події, що змінили долю України» з учнями ВПУ № 35. Під час виступу бібліотекар ознайомила присутніх з історією виникнення свята, пояснила значення понять «гідність» та «свобода» та акцентувала увагу на формуванні у молоді розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення у кожного громадянина почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити їй та стати на захист національних інтересів Батьківщини. У ході уроку учні також мали змогу задавати питання та висловлювати свої думки  стосовно почутого. 



На завершення заходу учні детальніше ознайомитися із виданнями, які були представлені на виставці-вшанування «За Україну, за її волю».






Немає коментарів:

Дописати коментар