четвер, 12 листопада 2020 р.

Діти онлайн: як уберегтися від кібербулінгу

  Інтернет-технології стали невід’ємною частиною життя сучасного суспільства. Проте, поява мобільних технологій та інтернету не тільки спростила комунікацію, але й породила нові загрози, зокрема призвела до зростання кількості віртуальної агресії, порушень прав людини, поширення недостовірної й конфіденційної інформації. 

         Тож, у нашій книгозбірні було організовано школу безпеки «Кібербулінг та як від нього захиститися».  Під  час зустрічі бібліотекар  розповіла про основні поняття «кібербулінгу», його причини, наслідки, як навчаться протистояти цькуванням у мережі та захищати свій інформаційний простір. Також присутнім було запропоновано переглянути  новий освітній серіал «Про кібербулінг для підлітків», який створило  Міністерство цифрової трансформації України за підтримки ЮНІСЕФ. Серіал складається з 4 серій тривалістю  по 4-5 хвилин. Підлітки дізналися, як розпізнати кібекрбулінг, захистити себе і друзів від нього та як допомогти його жертвам.




       Окрім того, усі бажаючі зможуть безкоштовно переглянути всі серії серіалу на платформі «Дія. Цифрова освіта». Тут можна дізнатись не лише, що таке кібербулінг, але й про те, як діяти у разі  його появи. 

Немає коментарів:

Дописати коментар