вівторок, 25 лютого 2020 р.

До рідного слова торкаюсь душею


      Рідне слово... Скільки в ньому  чарівних звуків, животворного трепету і вогню!  Скільки в ньому доброти і лагідності, мудрості земної, закладеної ще славними вільнолюбними предками. Що може бути дорожчим для людини, як рідне слово? Щорічно 21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Це свято сьогодні відзначають у Європі й Америці, в Африці й Австралії – у кожній країні світу.
     Для кожного дорога його рідна мова, а нам найдорожча українська. З нагоди цього прекрасного свята у бібліотеці-філії №2 відбувся  літературно-музичний вечір «Наша мова – мова вічної землі, наше слово – слово вічного народу». Учасниками заходу були учні 10-го класу СШ №8 Тиха Яна, Налиснік Максим, Рендзеняк Максим, Горностай Лідія, Ключик Софія, Бліхарська Марія під керівництвом вчителя Ключик Роксоляни Ігорівни. На свято також були запрошені учні 4-го класу ПШ №12 у супроводі класного керівника Шимків Надії  Василівни.








    «Ну що б, здавалося, слова… Слова та голос — більш нічого, А серце б’ється — ожива, Як їх почує!» саме такими пронизливими словами Великого Кобзаря розпочалося свято рідної мови. У ході зустрічі присутні дізналися про витоки української мови, вітчизняних класиків, які возвеличували рідне слово, значення мови в житті кожної людини та цікаві факти про неї. Літературний вечір супроводжувався декламуванням віршів та переглядом відеокліпів. Звучали й пісні про рідний край, його красу та чарівну мову. Особливо сподобалася юним гостям книгозбірні мовна вікторина «Країна мовних цікавинок». Весело й активно учні відповідали на поставлені запитання.





   Наостанок, завідувач бібліотекою познайомила учасників та гостей заходу із книжково-ілюстративною виставкою «21 лютого – Міжнародний день рідної мови», на якій експонувалися видання по темі.




      Під час заходу діти поринули у чудовий і прекрасний світ української мови, відчули її багатство, мелодійність та красу. А ми бажаємо усім  бути здоровими і щасливим у ріднім краї та з рідним словом. Любіть, плекайте та ніколи не забувайте  рідне слово, рідну мову, де б ви не були!

Немає коментарів:

Дописати коментар