пʼятниця, 21 лютого 2020 р.

Гідності хай промінь не згасає!

А український дух –
 ординцям не убити,
Народ наш був і є –
 в нас європейська путь!
Бринить життя струна;
весна, і зійде жито.
Й герої серед нас,
 бо в пам’яті живуть!

 Я.Ткачівський

20 лютого – особлива дата в новітній історії України,  День Героїв Небесної Сотні. В цей пам’ятний день вшановуємо подвиг громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
           Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність… І тому, в знак вшанування відваги, сили духу і стійкості наших  громадян  для учнів ВПУ №35 працівники бібліотеки провели годину пам’яті  «Життя, обірване на злеті». 





      Під час заходу бібліотекар разом з учнями відновили хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності, згадали поіменно всіх Героїв Небесної Сотні та  переглянули відеосюжет «Небесну Сотню Господи, прийми». Під час заходу згадали й про нашого земляка Героя Небесної Сотні Андрія Корчака,  який  віддав своє життя, відстоюючи ідеали демократії. Наприкінці зустрічі  присутні  вшанували пам’ять полеглих героїв хвилиною мовчання.  



Окрім  того, до уваги учнів оформлено виставку-пам’ять  «Вони помирали, щоб жила Україна». Молодь мала нагоду ознайомитися з виданнями, які розкривають  трагічні  події  2014-го року.




Немає коментарів:

Дописати коментар