середу, 25 квітня 2018 р.

Гіркий спомин Чорнобиля


26 квітня минають 32-гі роковини з дня найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, як за кількістю постраждалих, так і за економічною  шкодою – аварії на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС... Долі  багатьох людей  цивільних та  військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами цієї катастрофи, змінилися назавжди. Десятки тисяч наших співвітчизників змушені були назавжди залишити рідні домівки на радіоактивно забрудненій території. Дотепер понад 2 млн. українців відчувають негативний вплив Чорнобиля.
      Вшанування пам’яті загиблих та постраждалих у ці страшні дні – це привід нагадати українському  суспільству про жахливі наслідки Чорнобильської аварії. А також про героїчний подвиг учасників ліквідації масштабної катастрофи. Вони ціною свого життя і здоров’я запобігли зростанню  масштабів аварії та рятували людство від згубних наслідків техногенної катастрофи  світового масштабу, за що заслуговують на велику вдячність та шану. Подвиг, який здійснили ліквідатори аварії назавжди залишиться у нашій пам’яті.
   Саме тому, з нагоди відзначення 32-ї річниці від дня катастрофи на Чорнобильській АЕС у бібліотеці було проведено хвилину пам’яті присвячену героям Чорнобиля «Вогонь скорботи палає в серцях».
       Окрім того в читальному залі  діє книжкова виставка «Пропусти Чорнобиль крізь серце»


Немає коментарів:

Дописати коментар