середу, 21 лютого 2018 р.

Небесна Сотня в наших серцях

    20 лютого – це особлива дата в історії українського  народу. В цей день вшановують пам’ять  Героїв Небесної Сотні, які  віддали своє життя захищаючи принципи демократії, відстоюючи права, свободи та європейське майбутнє кожного громадянина України.

        З часу трагічних подій на Майдані пройшло вже чотири роки. З нагоди річниці працівники ВПУ №35 спільно з бібліотекарями бібліотеки-філії  №3 та бібліотеки-філії №2 Стрийської МЦБС  провели патріотичний вечір-спомин «Небесна Сотня – то в серцях вогонь, який палав за Україну...». Захід розпочався хвилиною мовчання.

  Щоб  віддати належну шану учасникам Революції гідності та вшанувати полеглих учні провели короткий екскурс у ті страшні дні на Майдані, зачитали патріотичні вірші та виконали зворушливі пісні, присвячені подіям того часу. Під час заходу присутні переглянули відеосюжети про Героїв Небесної Сотні «Небесна Сотня поіменно» та про події лютого 2014 року. А  неофіційний жалобний гімн «Гей, пливе кача...» у виконанні гурту Пікардійська терція викликав душевний щем та сльози  на очах у присутніх.




   Патріотичний настрій заходу був підтриманий виступом учасників Революції Гідності. Перед присутніми виступили активний громадський діяч, меценат, учасник Майдану в Києві та в Стрию Ігор Брик та депутат Стрийської міської ради двох скликань, комендант Стрийського майдану Володимир Кам’янка. Під час заходу згадали й про наших земляків Героя Небесної Сотні Андрія Корчака та Юрія Дяковського які  власним подвигом надихнули молоде покоління стриян йти шляхом правди і справедливості.

 Також до уваги гостей була представлена книжково-ілюстративна  виставка «За чисті душі, що злетіли в небо». Кожен охочий  мав нагоду ознайомитись з виданнями, які розповідають про події Євромайдану, та про людей, які  відстоювали  право на вільну, незалежну, європейську Україну.


      Вечір  пам’яті та скорботи справив неабиякі враження і не залишив нікого з присутніх байдужим. Тож не забуваймо тих, хто віддав своє життя заради нашого майбутнього. Нехай у наших серцях палають свічки пам’яті за загиблими героями. Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість. Ми вдячні за все, що вони зробили для нас!

Немає коментарів:

Дописати коментар