понеділок, 18 липня 2016 р.

Книги, подаровані бібліотеці від газети "День"

Всеукраїнська газета «День» є одним із найбільш поміркованих та патріотично спрямованих видань на теренах України, яке виходить трьома мовами – українською, російською та англійською. Єдине в Україні періодичне видання, що заснувало власну книжкову серію «Бібліотека газети «День»». Ця серія, як і газета «День», має на меті виховувати в українців, особливо молодого покоління, відчуття патріотизму та національної самосвідомості, базовані на знаннях власної історії.

16 липня о 17.00 в нашому місті Стрию , в затишному антикафе «Горище» відбулася презентація книг із серії «Бібліотека газети «День».




 У центрі обговорення  був книжковий триптих, за участю упорядника та автора видань із серії «Новітня історія для чайників» Івана Капсамуна та Валентина Торби,  який у свою чергу спонукав присутніх до системного аналізу новітньої історії  України.



Бесіда з авторами пройшла в щирій атмосфері взаєморозуміння і поваги. Місцева інтелігенція активно долучалася до дискусії.
Стрияни не залишилися без інтелектуальних подарунків. Президент Благодійного фонду підтримки  ініціатив газети «День» Микола Гриценко вручив комплекти книжок районній бібліотеці Стрия, а також з допомогою представниці «Майдану  Стрийщини» Галини Андреєвої – «Хаті - читальні» м. Маріуполь.
 Та найбільше  суттєвим є те,  що нові книжкові видання Всеукраїнської газети "День" поповнили бібліотечний  фонд  і нашої бібліотеки-філії.






Ось ця публіцистична трилогія  дасть можливість нам і наступним поколінням вивчати історію України її героїчні сторінки. Ми щиро вдячні Благодійному фонду газети "День"за такий подарунок.
             "Котел", або Справа без терміну давності [Текст]/ За загальною редакцією Л. Івшиної.- Видання друге, доповнене. К: ТОВ "Українська прес-група", 2016.- 272с.
Це не альтернативна історія, а саме та, яку від вас хотіли приховати. Представлена книга—документальний доказ газети «День». Як і чому стали можливими резонансні злочини: вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, викрадення і побиття громадського діяча Олексія Подольського, замах на життя народного депутата ІІ і ІІІ скликання Олександра Єльяшкевича. Це—суть новітньої історії України на прикладі людських трагедій, втрачених шансів, деформованої країни, що врешті-решт і призвело до війни. Чому це стало можливим і коли почалося? І головне — коли країна позбудеться небезпечного «вірусу»? Відповіді на ці запитання в безпрецедентній і сенсаційній за своїм змістом книжці—«Котел», або Справа без терміну давності.


Валентин Торба. 
          Я– свідок. Записки з окупованого Луганська [Текст] / За загальною редакцією Л. Івшиної.-Видання третє, перероблене. К.: ТОВ "Українська прес-група", 2016.- 384с.

   У книжці зібрано спогади, фрагменти щоденника та статей у «Дні», які із окупації для автора стали вікном в Україну. Інколи без світла, інколи без надії на звільнення, інколи без можливості повідомити про себе з тенет заблокованого міста, яке перетворилося на пастку. Та він був переконаний, що читачі в Києві чи Одесі, Харкові чи Львові мають зсередини бачити, як Зло розпинає схід нашої країни. Не лише заради фіксації, не тільки для розсмоктування гарячих подробиць, а насамперед для правильних висновків. Це та книга, типографська фарба якої пахне кров’ю і просякнута слізьми. Вона розповість про втрату і біль, про героїзм і безпорадність, про те, що довелося пережити українцям на Донбасі і що ще доведеться нам винести. Зрештою до чого ми маємо бути готові...


           "Катастрофа і тріумф. Історії українських Героїв" [Текст]/ За загальною редакцією Л. Івшиної.- Видання третє, перероблене. К.: ТОВ "Українська прес- група", 2016.-  296с.

Ця книга — про тих, хто пішов боронити нашу землю та зберегає єдність країни. Про тих, хто робив героїчні вчинки, просто добре виконуючи свою роботу і залишаючись вірним присязі. Вона — про силу, волю, мужність. Про Героїв. Тих, хто загинув, і тих, хто вижив, пройшов, пережив. За час війни на сході «День» зібрав і опублікував стільки історій, що вистачило б на кілька томів. І ми продовжуємо їх записувати. Тут ви можете прочитати знакові історії про знакові події цієї неоголошеної війни на Донбасі. Можливо не всі вони припадуть вам до душі, але ви вже ніколи не бачитиме війну абстрактною і далекою, навіть якщо живете за тисячі кілометрів від неї і вам не чутно «Градів»... 


Немає коментарів:

Дописати коментар