середу, 2 вересня 2015 р.

Гарний настрій з новинкою!

                                 Шановні користувачі 
               нашої бібліотеки і відвідувачі блогу! 
                             У    нас приємна новина!      

           Фонд нашої бібліотеки поповнився новою літературою.Серед цих книжок ви знайдете історичні романи, фантастику й детективи, про життя і кохання. Приєднуйтесь і насолоджуйтесь соковитою  українською мовою!  

Завітайте в бібліотеку і ознайомтеся з новими книгами.            
    

                                       Художня література.


 Базів, В. 
    Армагедон на Майдані [Текст]:роман-реквієм/ Василь   Базів.-Київ:Український пріорітет, 2014.- 160с.


Безпощадне у своїй невідворотній сповідальності та всепоглинальне за своїм гостросюжетним магнетизмом Письмо автора справляє на читача вулканічне потрясіння, як і сам феномен Майдану на самосвідомість сучасного землянина. На смисловому тлі подається документальна маловідома історія про те, що і як призвело до Повстання, котре стало безпрецедентним актом кривавого вознесіння із провалля гуманітарно-кримінальної катастрофи для майже 50-мільйонного людського згромадження в центрі Європи. Водночас всенародний Бунт Гідності став прологом до визвольної війни - у супрязі з усім прогресивним світом - древньої Нації проти планетарної загрози земній цивілізації, яка постала перед очманілим людством осатанілими ордами московських варварів, що виринули на полях глобальної епохи  із темних віків.


 Винничук,Ю.
    Мальва Ланда [Текст]:роман/Юрій   Винничук.-Харків: Фоліо,2014.-602с.


Роман Юрія Винничука критики оцінили як визначну подію в українській літературі. Написаний у постмодерністській манері зі збереженням усіх характерних особливостей цього напрямку, він захоплює карколомним сюжетом, присмаченим еротикою, чорним гумором, нестримним потоком фантазії і, звичайно ж, розкішною мовою. Та водночас у цьому своєрідному романі-лабіринті присутній глибокий підтекст у формі незліченних літературних алюзій і натяків, гри з читачем, як сюжетної, так і мовної.

Гримич, М. 
 Фріда[Текст]: роман/Марина Гримич.-К:Дуліби,2012.-188с.

 Роман "Фріда" – це суміш текстів та різних за змістом і емоціями листів, якими списана друга частина твору, де розкриваються реальні долі адресантів. З перших сторінок і без зайвих слів Гримич занурює читача в зав'язку, замасковуючи її тим, як один телефонний дзвоник може змінити не тільки життя людини, а й відкрити для неї її минуле, що було викинуто в сферу ід. Сторінки роману змочені розчином сюрреалізму і містики, але й без кохання тут ніяк не обійдеться. Його тут більше, ніж достатньо, – і щасливого, і зворушливого, і нерозділеного, і такого, що зникло в хащах зради.  Це роман про самоаналіз чи пошуки власного "я", про тонкощі поєднання бізнесу та спекуляцій.



Дочинець,М.
   Синій зошит. Аркуші днів світящих [Текст]/М. Дочинець.-Мукачево: «Карпатська   вежа, 2015.-182с.


Це особлива книга. Починаючи з жанру: не роман, не повість, не збірка оповідок – радше вправна реанімація найдавніших різновидів письма – сповіді, одкровення, притчі. Книгу цю можна читати з будь-якого місця, гортаючи сторінки як уперед, так і назад. Повертаючись і перечитуючи. І щоразу знаходячи щось сокровенне й нове. Бо всі ми голодні любов’ю. Нестачею її для себе і невмінням дати її іншим. А книга, либонь, і є тим хлібом, що почасти цей голод тамує.
Мовлено саме про таку книгу. Книгу, яка добрим словом бере за руку і веде за собою.


 Ірванець, О. 
     Загальний аналіз[Текст]: оповідання,  повість/ О.Ірванець.-Х.:Фоліо,2010.-219с.




Оповідання і повість, що складають нову збірку «Загальний аналіз», написані протягом останнього десятиліття. Цвинтар, приміська електричка, підземелля Київського метрополітену, кручі над Дніпром – ось декорації, у яких відбувається дія.
Велетенська ящірка Очамимря, що залюбки ковтає людей, львівський нічний сторож у музеї, до колекції якого потрапила Українська Ідея, медсестри та санітари психоневрологічного відділення лікарні, які мають безмежну владу над хворими, – це персонажі творів О. Ірванця, що   фантасмагорично віддзеркалюють наш з вами реальний світ.

 


   Коельйо. П. 
     Адюльтер [Текст]: роман/П.Коельйо.-Х.; Клуб Сімейного Дозвілля, 2014.-284с.


    Рано чи пізно кожна людина має зробити вибір, який змінить долю. Як вибрати між коханням та обов`язком? Безсонними ночами Лінда мріє про щастя. Вона успішна, кохана. Однак в душі — порожнеча...
Під час чергового інтерв`ю з відомим політиком Лінда раптом розуміє, що знайома з ним. Ще в школі вони кохали одне одного, і тепер давня пристрасть спалахнула з новою силою. Що для неї дорожче: розмірене життя і родина чи палка пристрасть? Вона має обирати, але, щоб зрозуміти себе, їй доведеться зробити крок у безодню...
                  

                                 
               

 Коельо, П. 
     Одинадцять хвилин[Текст]: роман/ 
П. Коельйо.-Х.:Клуб Сімейного дозвілля, 2014.- 300с.


«Одинадцять хвилин»- казка для дорослих, яка нікого не залишить байдужим.
Перше кохання  розбило юній Марії серце, і дівчина вирішила, що справжні почуття- не для неї. Але доля кидає їй виклик.  Марія, дівчина з бразильської провінції, піддавшись на умовляння вербувальника, їде працювати в Швейцарію — танцівницею в закритому клубі. Одначе дійсність виявилася далекою від обіцянок, й Марія стає повією. Та на цьому шляху її чекає зустріч, яка змінить її саму та її життя.


Медвідь, Г. 
    Замкова гора[Текст]/Г. Медвідь.- Львів: Піраміда,2014.-289с.

Головний герой книги — людина із загостреним відчуттям справедливості, минуле якого крокує поруч із ним.     Неговіркий, романтичний і ревнивий чоловік, вихованець дитячого будинку, володіє невтомною енергією, любов’ю та співчуттям до ближнього. Він крав, пиячив — і все ж знайшов у собі сили повернутися до нормального життя: здобув професію, знайшов кохання, родину. Та не все так гладко на життєвій дорозі лікаря Андрія Марцінковського…                     


Медвідь, Г.
 На струнах душі[Текст]/Г. Медвідь.- Львів: Піраміда,2014.- 249с. 


Нова прозова книга Ганни Медвідь «На струнах душі» приваблює лаконічністю і динамікою сюжетів, драматизмом подій, які нікого не залишать байдужими. Історії героїв оповідань вражають відвертістю, кожен твір — особливий. Тут переплелося все: життя і смерть, чоловіки та жінки, кохання і ненависть, батьки і діти, друзі та вороги. Засуджувати персонажів оповідань, співчувати їм, плакати чи сміятися разом з ними прийдеться вам, шановні читачі. Запрошуємо всіх до цікавої подорожі сторінками книги, написаної легко і щиро, в притаманному авторці стилі. Книга розрахована на широке коло читачів: від юних — до зрілих..

                       


           

Пагутяк, Г. 

Зачаровані музиканти[Текст]:роман-феєрія/Г. Пагутяк.-К.:  Ярославів Вал, 2010.-222с.

   

Новий роман Галини Пагутяк ставить перед читачем  одвічні питання про сенс життя та справжні цінності в ньому. Його головний герой, Матвій Домницький , вирушає в містичну подорож у пошуках Прекрасної Пані, його шлях до неї - це й дорога до розуміння самого себе.




   
                 

Палинський, В.
   Бібліотекар[Текст]: новели й оповідання  В.Палинський.- Львів: Апріорі 2013.-242с.


Нова книжка прози відомого українського письменника Віктора Палинського – це ще одна нагода для шанувальниківвишуканої літератури отримати справжню насолоду від читання. Поринувши у світ невичерпної уяви та даровитого хисту. Його герої екстравагантні та несподівані, а їхні світи – можливості магічних перевтілень, містичних пошукувань.
Звернімося до «Бібліотекаря»!
                         
                                    

 Романчук, Л. 

    Цвіте терен. Кн.1: Панна Оляна.   Кн.2: Срібний хлопчик [Текст]: роман/Л.РоманчукТернопіль: Навч.кн.-Богдан,2015.-463с.

                                                                               

Цей роман у чотирьох книгах — іще одна сповідь серця, натхненний псалом любові земній і любові небесній. Коли твориш чудо, маєш нести відповідальність. Пісня пісень лунає музикою лиш у дуеті!


                                                     

Романчук, Л.  

   Цвіте терен. Кн.3: Білий ангел. Кн.4: Тернове   вино[Текст]:роман/ Л. Романчук.- Тернопіль: Навч. Кн.-Богдан,2015.- 502с.


«Ти не хочеш співати у терні один... Хор тернових птахів співає реквієм коханню. ...Я знаю, колись ти повернешся, прийдеш і попросиш краплю води, щоб не висохло джерело у пустелі нелюбові. Попросиш краплю вина, і мої вірші перетворяться на червоне чорнило, яким пишемо у серцях. Попросиш крихту хліба, і знайдеш поживу на сторінках цієї книги, щоб не загинуло в тобі хлопченя, яке жило за сонцем і кохало за місяцем. Залишаю тобі себе, щоб знав — не самотній у світі.» 


Шкляр, В. 
     Маруся[Текст]: роман/ В. Шкляр.-Х.:Клуб Сімейного Дозвілля, 2015.-315с.


"Маруся — це документальна історія про одну справжню українську амазонку - Олександру Соколовську. Це була юна, тендітна дівчинка - гімназистка. Народжена не для війни, а для щастя. Після того як загинуло троє її братів, вона стала отаманом. Вела за собою величезне українське військо аби очистити нашу землю від московських загарбників", - розказує про свій твір письменник.

                                        

                                          Галузева

26.8.    Географія[Текст]:практ. довідник.- Х.: ФОП Співак    В. Л., 2013.- 510с.

37.248    Гачок для початківців[Текст].-К.,2012.- 66с.

51.204    Майхрич, Я. І. Сучасна їжа, побутова хімія, ліки, реклама. Шлях до здоровя [Текст]/Я. Майхрич.-2014.-302с.

63.3(4Укр)   Літопис   самовидців. Девять місяців укр. спротиву [Текст].-К.: Комора, 2014.- 311с.       

65.04.     Безуглий, В.
Регіональна економічна і соціальна географія світу[Текст]:навч. посібник /В. Безуглий. С. Козинець.- К.: "Академія", 2007.- 687с.

81.2    Укр. Усі правила сучасної української мови[Текст]/О. А. Росінська.-Донецьк: ТОВ ВКФ, БАО",2012.-224с.

81.2     Укр. Усі прислів'я, скоромовки, приказки[Текст]: народні порівняння, народні прикмети, загадки/ Уклад. Н. В. Курганова.- Харків: Торсінг плюс, 2012.- 352с.

83.3(4Укр).     Ткачук,М. П. Українська література хх століття[Текст]: монографія /Микола Ткачук.- Тернопіль:Медобори, 2014.- 608с. 

87.3       Історія української філософії [Текст]: підручник.- К.: "Академвидав",2008.- 622с.

87.4    Гринів, О. Логіка: Курс лекцій[Текст]/О. Гринів.- Львів: "Тріада плюс",2010.- 141с.

88.    Загальна психологія [Текст]: навч. посібник.- К.: Центр уч. л-ри, 2012.- 295с.

                                    

                                  Шановні читачі!

Якщо вас зацікавили ці книги, звертайтеся до нашої бібліотеки , де вам запропонують  ще багато цікавої літератури . 


                          Чекаємо на вас!

1 коментар: