понеділок, 27 червня 2022 р.

Конституція - фундамент нашого суверенітету

 


                                                                             Я - українець. Є у мене право
                                                                   На рідну мову та свою державу,
                                                                   Я - українець. Хочу право мати
                                                                   Завжди усе, що думаю, казати,
                                                                   На незалежну та міцну державу
                                                                   На все, що гарантовано по праву...

                28 червня Україна відзначає державне свято — День Конституції України. Конституція 1996 року стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства. Саме Конституція проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою, визнала людину найвищою соціальною цінністю. Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.

     На передодні державного свята в книгозбірні  пропонується до перегляду інформаційно – тематична виставка: «До Конституції - з повагою, до України - з любов'ю», література представлена надає можливість кожному ознайомитися з важливим значенням Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу, дається відповідь на питання, якою ця держава буде, які шляхи її розвитку.

           



                                                                     





     Вітаємо з Днем Конституції України і від щирого серця бажаємо завжди пишатися своєю країною і пам'ятати про свої права, поважати будь-який закон і вірно розуміти трактування будь-якого правила. Нехай Конституція забезпечує повноцінне життя і дає можливість самореалізації у цьому житті.

      Нехай мир і злагода сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню добробуту у кожному домі. Міцного Вам здоров'я, терпіння, мудрості! Нехай Ваша доля буде щасливою, а зміни на краще стануть щоденними!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар