субота, 29 січня 2022 р.

Понад Крутами – вічність у сурми сурмить

    29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – найкращих представників українського студентства.

        Бій під Крутами знаменував початок нової епохи національного пробудження  українців, усвідомлення  права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її.

     Щоб будувати майбутнє, треба добре знати істинну історію, любити свою країну і гаряче бажати зробити її кращою. Щоб зберегти пам’ять про ці героїчні дні української історії та вшанувати загиблих юнаків під Крутами у нашій книгозбірні було оформлено виставку-пам΄ять  «Через віки ваш вчинок в пам’яті зростає».


        Цей день назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті… День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь… День надії і любові до своєї вітчизни… День пам’яті Героїв Крут…

Немає коментарів:

Дописати коментар