середу, 29 вересня 2021 р.

Бібліотечне свято

 

   Бібліотека – берегиня національної культури, один з інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність в процесах збереження, накопичення і передачі людських знань. Це точка опори, на якій будується простір культурного суспільства. Бібліотеки як скарбниці знань та інформації активно впливають на процеси розвитку економіки, науки, освіти, культури.

  Щороку 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. У цей день у нас є особлива нагода згадати і подякувати за клопітку працю та високу місію бібліотекарям: виховувати грамотного читача, навчити його орієнтуватися у потоці інформації, уміло користуватися ресурсами та послугами бібліотеки.

       Тому, напередодні професійного свята до нашої книгозбірні завітали вихованці ПШ №12 на пізнавально-оглядову екскурсію «Чарівний світ книги». Саме про книгу йшла мова під час екскурсії. Тут юних гостей бібліотеки зустріло не лише розмаїття яскравих книг та цікавих  журналів. Мета екскурсії полягала у розвитку інтересу до читання книг у школярів, бажання слухати, навчити їх користуватись бібліотекою, виховати любов до книги і бережливого ставлення до неї.





     У ході зустрічі діти дізналися про походження слова «бібліотека», про цікаві книжки та журнали, які є в книгозбірні та як правильно обрати книгу.  Працівники бібліотеки зазначили, що книга в житті людини має величезне значення. І хоча інформаційними лідерами для сучасної молоді є телефони та комп’ютери – книга була, є і залишається головним джерелом інформації та базових знань.Також вони ознайомились з «Правилами поводження з книгою» та переглянули відеоролик «ТОП-8 унікальних бібліотек світу»,  весело та активно відповідали на запитання вікторини. На завершення зустрічі на юних гостей чекав маленький сюрприз від бібліотекарів – закладки до книг.










      Весело та радісно було в цей день у бібліотеці. Усміхнені обличчя та сяючі оченята дітей свідчили про те, що екскурсія всім сподобалась.



     З нагоди  Всеукраїнського дня бібліотек у читальному залі книгозбірні також було оформлено святкову книжкову виставку! Запрошуємо усіх жителів міста завітати до нашої  бібліотеки та ознайомитися із представленими виданнями!




У цей день щиро вітаємо всіх бібліотекарів із професійним святом – Всеукраїнським днем бібліотек! Бажаємо Вам міцного здоров'я, добра, творчої наснаги, довголіття, сімейного затишку, родинного тепла, дружнього взаєморозуміння та підтримки. Ваша професія надзвичайно важлива для нашого суспільства і саме Ваша відповідальна справа відкриває нам шлях до книги – джерела споконвічної мудрості та знань!


Немає коментарів:

Дописати коментар