пʼятницю, 17 березня 2017 р.

Геній. Мислитель. Пророк.

 І знову - березень... І знову линуть до нас думи геніального українського поета Т.Г.Шевченка.  Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.
З нагоди 203 річниці від дня народження Т.Г. Шевченка, у стінах бібліотеки відбувся літературно-мистецький вернісаж  "П'янке тепло Тарасового слова" щоб не просто вшанувати пам'ять поета, але й відчути, як через його твори проходить любов до України, народу, рідної мови.  


"Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти  для мене совість і закон "- такими словами було відкрито свято, в якому взяли участь учні 8 класу СШ№8. Протягом свята учні з великим натхненням декламували твори великого Кобзаря, емоційно передаючи щирість та глибину поетичних рядків.
       




       Ознайомила присутніх заходу із збіркою "Кобзар" Надія Михайлівна Дрозд, вчитель української мови та літератури і зачитала власний вірш присвячений "Кобзарю".











         Святкового настрою додали музичні твори, які майстерно виконала під супровід бандури Яна Балух та акапельно Марічка Лебеденко.    



                                          







                                                      Багато теплих слів про дитинство Тараса прозвучало від автора книги "Пісня, намальована Тарасом" Лідії Іванівни Миськів - викладача-методиста класу акторської майстерності,керівника театру-студії "Подих Мельпомени", хорової школи "Щедрик".


Шевченка треба читати і малим, і дорослим: кожен знайде в його поезіях щось своє, щось найближче і найдорожче. Тож нехай вічний Шевченків Кобзар стане вашим вірним супутником на все життя!



Немає коментарів:

Дописати коментар