пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Їм у віках судилося безсмертя.


Час іде стрімко. І вже те, що відбувалося не так давно на наших очах, сьогодні стає історією.

Небесна сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави.
Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і нас, бібліотечних працівників. 
  «Із подвигу – в пам’ять». Саме під таким гаслом  24 лютого  в нашій бібліотеці спільно з ВПУ №35 відбувся вечір пам’яті  і скорботи, присвячений вшануванню пам’яті героїв Небесної сотні.




 У скорботній тиші завмерла вщерть зала, коли її огорнуло полум’я запалених свічок, як данина пам’яті про невинно убієнних жертв Небесної сотні.




Під сумні та тужливі звуки пісні «Пливе кача по Тисині»  учениця 9 кл. Ірина Шипілова декламувала вірш «А сотню вже зустріли небеса»…



Після цих слів залу оповила тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг героїв Небесної сотні.
  Досягнути відповідної атмосфери співпереживання, не залишити байдужим жодного присутнього у залі закликали ведучі вечора Софія Піцик і Орест Огоновський.


Почуття єдності і національного українського духу об’єднало всіх присутніх у залі  під час виконання ученицею СШ №9 Алісою Формазюк та   ученицею ВПУ №35  Вітою Матолою патріотичних пісень «Мамо не плач», «Мальви», «Свіча»…  під керівництвом художнього керівника Романа Максимовича.



 Зала перетворилась у живе зоряне небо, що сяяло посмішками надій крізь щирі сльози скорботи. Юлія Ковбаснюк, Романа Прокопишин читали патріотичні вірші, присвячені Україні і буремним подіям 2014 року. 

Емоції переповнювали кожного. До глибини душі вразила присутніх міні-інсценізація «Героїв буду вічно пам’ятати!» та уривок « Як пахне свобода» з вистави «Майдан»  у виконанні вихователя ВПУ №35  Олександри Андрусейко. 




Присутні мали змогу пригадати ті сумні та трагічні події, переглядаючи відеокліп «Слава Небесній Сотні» протягом усього дійства.




Також, до дня вшанування полеглих за майбутнє України, була організована книжково-ілюстративна виставка 
 “ Небесна Сотня: Пам’ятай!»



Піснею-молитвою "Боже Великий Єдиний"завершився вечір, присвячений пам’яті героїв Небесної сотні: 




“Ангели сьогодення” навіки зайняли свої пости захисту українського народу на Майдані. Небесна сотня на варті. Вони поруч. Поруч з нами. З усім українським народом. 
Ми ними пишаємося. Ми їх пам’ятаємо. І завжди будемо пам’ятати!







Немає коментарів:

Дописати коментар